Samanas – Praktijk voor natuurgeneeswijzen, Cranio-Sacraaltherapie, Ayurvedische massga en meditatie

Cranio-Sacraal voor zwangeren

Zwangere vrouwen, aanstaande moeders

Het meest fundamentele dat een aanstaande moede aangeboden kan worden, is haar weer precies in haar notochord te plaatsen; met andere woorden, we laten haar de eigen middenlijn voelen. Tijdens de behandelingen zullen al haar cellen, letterlijk op een rijtje gezet worden, het herstelt het vertrouwen in het eigen lichaam. Hierin vindt de moeder de bevestiging van haar diepste ‘weten’. Ze kan hierdoor makkelijker contact met de baby in haar buik maken. Bovendien wordt het een verworven recht waar zij tijdens de bevalling op terug kan vallen.

Cranio met zwangereHet notochord vormt de lichaamsas (bij de foetus), waaruit na 15 dagen na de bevruchting, het centraal zenuwstelsel vanuit het ectoderm, zich ontwikkelt.

Begeleiding met cranio-sacraal therapie gedurende de bevalling, geeft baby en moeder een natuurlijk houvast. Iedereen kan dan duidelijk dit ritme volgen, het geeft aan wanneer geperst of gewacht moeten worden. CS wekt niet de weeën op. Bij een ideale situatie, zou de moeder voor en na de bevalling door een CS therapeut begeleid kunnen worden.

Na de bevalling kan een CS behandeling het lichaam en het hormonaal stelsel na de bevalling terug in evenwicht brengen. Bijvoorbeeld bij bekkeninstabiliteit, rugpijn, het op gang komen van de borstvoeding. Ook op emotioneel vlak biedt CST een goede ondersteuning zoals bij babyblues, postnatale depressie en overbezorgdheid.

Vader

Als twee ouders de intentie om een kind te willen uitspreken dan gebeurt er van alles. Na de conceptie komt het universum in beweging, een bewustzijn vindt zijn weg terug naar deze wereld. Voor de vader is er na de conceptie, qua opbouw van het kind, niet zo veel meer te doen. Maar waar de vader een grote rol kan spelen is voor de voeding en veiligheid, zodat de vrouw zich kan wijden aan het groeien van het kindje. Passie zachtheid en liefde zullen ziel en lichaam van de moeder zo diep voeden, dat het fysiek vormen van een klein lichaampje voor haar de natuurlijkste zaak op aarde wordt. Het mooie is als de vader deze rol op zich neemt, dat beider leven zal vullen en vervullen.

Problemen in deze relatie, zal zeker geen goed doen voor vader, moeder en kindje. We kunnen in een SER behandeling objectief naar een gebeurtenis kijken en helpen om te veranderen wat vast zit.