Samanas – Praktijk voor natuurgeneeswijzen, Cranio-Sacraaltherapie, Ayurvedische massga en meditatie

Cranio-Sacraal - ervaring

Ik ben Bianca, een vrouw van 46 jaar en ben sinds begin 2010 bekend met Cranio-Sacraaltherapie.

Voordat ik met de therapie begon was ik erg rusteloos in mijn hoofd en lichaam. Altijd druk door combinatie privé en werk, waardoor ik weinig tijd voor mezelf over hield. Ik heb heel veel energie en kan gerust de hele dag maar doorgaan, zonder een moment rust te hebben.

Ik ben een persoon die weinig slaap nodig heeft en bij het naar bed gaan nog zo hyper in mijn hoofd ben dat ik vaak moeilijk in slaap val. Ook kon ik in gesprekken afdwalen en niet meer luisteren naar de ander, omdat ik in mijn hoofd al weer bezig was met mijn volgende planning of verhaal.

Mij werd verteld dat Cranio het denken van mij rustiger kon maken. Het denken wordt tijdens de behandeling stopgezet en dit proces je innerlijke rust geeft. De ruimte waarin Wanda haar therapie uitoefent is een mooie lichte ruimte.

Tijdens de eerste sessie kon ik mij nog onvoldoende afsluiten van de buitenwereld. Ik hoorde nog wat er buiten de ruimte gebeurde en moest moeite doen om me te concentreren op de behandeling. Echter na twee of drie sessies verder kon ik mij goed afsluiten van de buitenwereld en is mijn lichaam zo ontspannen dat ik in een hele diepe rust kwam. Prikkels van buiten dringen niet meer tot mij door. In mijn dagelijkse situatie merk ik dat ik rustiger ben geworden. Beter kan luisteren naar mensen, zonder zelf af te dwalen of ineens tussendoor met een heel ander verhaal te komen.

In het begin heb ik een aantal behandelingen achtereen genomen, mijn lichaam gaf aan dat dit nodig was. Nu zitten er langere tussenpozes tussen en mijn lichaam geeft zelf aan wanneer ik de behoefte heb om het denken stop te zetten en terug te komen bij mijn innerlijk.

Na zo'n behandeling ben ik helemaal ontspannen en neem dat de tijd om weer rustig de waan van de dag tot me te laten komen. Voor mij persoonlijk is deze therapie een goede balans tussen ontspanning en het creëren van ruimte om mijn geestelijke gesteldheid beter af te stemmen op mijn fysieke gesteldheid.

29 aug 2010