Samanas – Praktijk voor natuurgeneeswijzen, Cranio-Sacraaltherapie, Ayurvedische massga en meditatie

ik ben

Wanda Linssen-Theissing geboren (1951) en getogen te Hilversum. Na de middelbare school periode ben ik werkzaam geweest in verschillende functies, binnen de zakelijke als wel binnen de sociale dienstverlening. Tijdens deze periode was ik gedurende 25 jaar verbonden aan de School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit, waar de onderzoeksvraag: " Wie ben ik en wat is mijn taak als mens in deze schepping", centraal staat. Twee belangrijke kernvragen in de leer van Advaita Vedanta.

Dit onderzoek bracht een diepgaand proces van bewustwording en Zelf herinnering op gang. Als gevolg daarvan, verwierf ik ook vaardigheid om contact te maken met de essentie van mijn medemens. Zelfonderzoek en bezinning als levenshouding versterken het vermogen, om goed te kunnen "horen en voelen" waar de behoefte van een ander ligt.

Ayurveda is een traditionele geneeswijze uit India. Ik studeerde 1 jaar bij het
Ayurvedisch Gezondheidscentrum van Dr. A.K. Mehta in Den Haag. Waarna ik me specialiseerde in Ayurvedische massage, in het Ganesha-centrum voor Yoga en Ayurveda in Alkmaar. Ik ben gediplomeerd Ayurvedisch massagetherapeut.

Het lichaam is als een klankkast en het belangrijkste instrument en vervoermiddel van geest en ziel.

Om dat ook te kunnen ervaren, nam ik de afgelopen ca 45 jaar, deel aan veel verschillende cursussen en opleidingen op dat gebied. En begon met cursussen op het gebied van o.a. magnetiseren en Reiki.

Ik ben gecertificeerd ZenShiatsu-practitioner. En volgde de opleiding van 3½ jaar bij Jivan Rethmeier, (Zen-Ekindo) in Den Haag. In mijn behandelingen gebruik ik deze methode indien nodig. Ik geef geen hele shiatsu behandelingen meer.

Ondertussen behaalde ik ook de certificaten van medische basis kennis bij het NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten). Daarnaast het diploma voor pathologie, diagnose en advies, bij SAGHO te Amersfoort. 

Ik blijf me op de hoogte houden d.m.v. het volgen van workshops: o.a. Trager bij Trager Nederland; Orthomoleculaire bijeenkomsten over verschillende onderwerpen; Lymfe drainage voor het hoofd, Blackmore celloids; Quantum Touch en diverse andere cursussen en nascholing.

Aansluitend ben ik door de PCSA, Peirsman Cranio Sacraal Academie erkend en geregistreerd als Cranio-sacraal therapeut, opgenomen in het therapeuten register, van de NCSV: Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging. Ik breid mijn kennis en vaardigheden nog steeds uit door het volgen van modules en nascholing met verschillende Cranio-sacraal specialisaties.
Cranio-sacraal therapie in water, welke ik in maart 2010 volgde en was een geweldige ervaring.

Ook was ik verbonden met de PSCA waar ik studenten begeleidde en graag wilde ondersteunen in deze prachtige opleiding. Inmiddels zijn er anderen die deze functie hebben overgenomen.

Het is juli 2016 en ik ben geslaagd voor de HBO opleiding medische basiskennis bij Ortho Linea in Zoetermeer. Door vele zorgverzekeraars zal de behandeling weer deels vergoed worden. 

Inmiddels heb ik ook in 2016 een paar dagen de Chi Neng opleiding gedaan bij Henk Fransen, Gegeven door Xie Chuan die hiervoor naar Nederland was gekomen.

Om geregistreerd te blijven, volg ik elk jaar nascholing, EHBO en blijf ook op andere manieren op de hoogte van de ontwikkelingen van de complementaire zorg. 


In 2019 en 2020 volgde ik de opleiding bij het AUMM instituut in Friesland. Het is Trauma Therapie voor baby's en kinderen. Een prachtige training waarbij we leren zien hoe alles belangrijk is omtrent conceptie, zwangerschap en geboorte. En natuurlijk de ervaringen van de eerste levensjaren. Daar kan het zijn dat we de basis van trauma neerleggen. En het kan ook niet anders dat ieder mens! het leven op zijn eigen manier gestalte geeft, n.a.v. deze ervaringen. We noemen het dan het overlevingsmechanisme.