Samanas – Praktijk voor natuurgeneeswijzen, Cranio-Sacraaltherapie, Ayurvedische massga en meditatie

Waarom Cranio-Sacraal

Waarom Cranio-Sacraal therapie

U kent vast wel de functie van de rode lampjes op het dashboard van uw auto. Zodra er een lampje gaat branden, kijken we wat er aan de hand is of brengen we de auto naar de garage. Dit vinden we heel normaal.

Voor ons geldt, dat wij zelf goed naar ons lichaam luisteren. Welke signalen geeft het ons en nemen we die signalen ook serieus? Mijn ervaring is, dat dit niet altijd gebeurt, om de een of andere reden, wachten velen (te lang) voor dat ze naar de dokter gaan. Veel mensen vinden ‘ziek zijn’ lastig (om vele redenen), terwijl ziek zijn een heel belangrijke functie heeft namelijk: Er is iets aan de hand! U weet; hoe langer we doorlopen hoe chronischer een ziekte, des te moeilijker is het te genezen.

De aanraking

Binnen de cranio-sacraal therapie maken wij verbinding met de cliënt door middel van aanraking met onze handen. Deze aanraking is zonder enig forceren, zacht, geconcentreerd. Door middel van stil zijn en luisteren naar wat de handen voelen, wordt contact gemaakt. Elk mens ervaart aanraking op zijn eigen manier, dus is elk contact uniek. De behandeling wordt steeds afgestemd, op wat nodig is op dat moment en aangezien de schepping continue in beweging is, kan een behandeling nooit hetzelfde zijn.

Dit is voor mij: Cranio-sacraal therapie voor iedereen.

Welke klacht iemand ook heeft, CS is in mijn beleving, een zeer respectvolle en zachte methode, om lichaam en geest weer in contact te brengen met zijn zelfherstellend vermogen. Door te ontspannen en ruimte te scheppen in de weefsels, kunnen blokkades oplossen, wordt de doorstroming beter, de toevoer van zuurstof en voedsel naar de cellen wordt vloeiender.

Cranio-sacraal therapie helpt u uw lichaam weer te voelen, het maakt u bewust van dit zeer intelligente instrument.