Cranio-Sacraal therapie - Geschiedenis

Geschiedenis:


duramater
De Cranio-Sacraaltherapie is ontstaan vanuit de osteopathie. De Amerikaanse osteopaat W. G. Sutherland (1873-1954) studeerde onder de grondlegger van de osteopathie, Andrew Taylor Still. Hij ontdekte dat de schedelbotten ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Hij onderkende het systeem en is verantwoordelijk voor de meeste technieken die tegenwoordig nog worden gebruikt.
Wij, als mens, worden gezien als een uitdrukking van de heelheid van het leven zelf en van de enorme krachten aan het werk in het universum.

We hebben de mogelijkheden ontwikkeld om zowel op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied alle blokkades die het leven ons opdringen te bekijken, te onderzoeken en op te lossen. Kort en bondig, Cranio Sacraal geeft ons de mogelijkheid, indien de cliënt dit wenst om NU, aan een totaal nieuw leven binnen dit leven te beginnen. Het kan een totale hergeboorte zijn waar alle levenslessen begrepen en geïntegreerd kunnen worden.

Hersenvlies
Begin jaren zeventig ontdekte de Dr. John Upledger tijdens een hersenoperatie bij toeval dat het hersenvlies beweegt. Verrast en geboeid door deze ontdekking doet Upledger wetenschappelijk onderzoek samen met anderen en zocht hij de motor van deze ritmische bewegingen. Onderwijs in de methode begon rond 1940, na 1985 vond er een explosieve ontwikkeling plaats door het werk van Upledger.
Door de opvallende resultaten en nieuwe technieken heeft de Cranio-Sacraaltherapie zich ontwikkeld tot een zelfstandige therapievorm. De laatste jaren wordt, met name in Amerika, Florida, wetenschappelijk onderzoek gedaan om de erkenning van deze therapie binnen de gezondheidszorg te ondersteunen. Meer dan 38.000 artsen zijn opgeleid in de cranio-sacraal therapie, waaronder; osteophaten, artsen, psychologen, acupuncturisten, massage therapeuten.

Ruimte
Ons intellect huist voor het grootste deel in onze hersenen en zenuwstelsel.
Het geboorteproces en allerlei trauma’s in het latere leven zorgen ervoor dat er spanningen ofwel in het lichaam blijven vastzitten ofwel, dat de schedel zelf min of meer onder druk komt te staan. Willen we het maximale potentieel bereiken wat na de geboorte mogelijk is dan dienen die hersenen en ruggenmerg (ons zenuwstelsel) te huizen in de maximaal mogelijke ruimte. Cranio Sacraal streeft ernaar je die maximale ruimte terug te geven.